Tjelle Vejrup

Tjelle Vejrup holder et forrygende foredrag om at lægge en masse planer, hvor ingen af dem går i opfyldelse, og det er helt fint. Hvis man bare tror på eventyret i det uventede, så er det faktisk mere spændende, end at vide, hvad der skal ske.

Beskrivelse

Om Tjelle Vejrup

Tjelle Vejrup, født 1985 i Aarhus. Sproglig student fra Skanderborg Gymnasium i 2004, uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2010. Debuterede som standup-komiker i 2008, og deltog i Danish Open i Standup i 2009 (2. plads) samt DM i Standup i 2010 (semifinaleplads) og 2013 (finaleplads). Flyttede fra Aarhus til København i 2011. Har arbejdet bag kameraet på programmer som Live Fra Bremen, Bingo Banko, Sjit Happens, Alle Mod 1, Kender Du Typen og Paradise Hotel og stået foran kameraet i blandt andet Rundt På Gulvet og Versus. Han flyttede i 2018 tilbage til Aarhus med sin kone (der ligeledes er fra Skanderborg-området) og datter, og de har snart barn nummer to på vej. Han arbejder pt som tilrettelægger hos DR i Aarhus.

Foredrag:

Livet er hvad der sker, når du er i gang med at planlægge andre ting…

Et foredrag om at lægge en masse planer, hvor ingen af dem går i opfyldelse, og det er helt fint. Danske unge er under hårdt pres. De skal planlægge hele deres liv allerede fra de er 15 år gamle, og konsekvenserne ved at træffe forkerte valg kan virke uoverskuelige. Derfor lider danske unge af stress i en alder, hvor de burde koncentrere sig om at have det sjovt og udvikle sig som mennesker i deres eget tempo. Men hvordan kan du som 15-årig vide, præcis hvad der vil være bedst for dig resten af dit liv? Hvordan kan du overhovedet vide det som 18-årig? 25-årig? 33-årig?

Tjelle Vejrup har fundet ud af, at det kan man heller ikke, og det er helt okay. Man kan lægge alle de planer man vil, og alligevel kan livet føre dig i alle andre retninger. For Tjelle Vejrup har voksenlivet næsten udelukkende budt på skudsikre planer for fremtiden, der blev gennemhullet og endte som noget andet – en drøm om at blive journalist der blev afløst af en drøm om at blive komiker, der blev afløst af en drøm om at have det bedst tænkelige liv med sin familie – og næsten hver gang er det endt med noget, der var meget bedre, end han egentlig havde forestillet sig.

Tjelle Vejrup’s mål er derfor, ved hjælp af sine egne erfaringer, at give rådet videre om, at det hele ikke behøver at gå som planlagt. Til gengæld udvikler vi os hele tiden, og selv som 33-årig kan man stå med en følelse af, at man ikke aner, hvor det hele ender. Men hvis man bare tror på eventyret i det uventede, så er det faktisk mere spændende, end at vide, hvad der skal ske.

Yderligere information

Person

Foredragsholder

Emner

Adfærd, Journalist, Livserfaring, Livskvalitet, Livsstil, Motivation, Psykologi, Samfund, Selvopfattelse, Stress, Tendenser

Log in with your credentials

Forgot your details?