Tamra Rosanes

Det store fokus på amerikansk country- og folkemusik har gjort, at Tamra Rosanes har opnået et indgående kendskab til historierne og traditionerne, der gemmer sig bag den utroligt varierede amerikanske sangskat. Med sine amerikanske rødder og Nashvilleinspiration er Tamra Rosanes en vaskeægte country dronning, som kan fortælle indgående om USAs musikhistorie og hvordan musikken har åbent døre for hende.

Beskrivelse

Om Tamra Rosanes

Tamra Rosanes har siden 70’erne underholdt på den danske countryscene med et repertoire, der byder på klassikere krydret med egne værker. Grundet en lang karriere har hun skabt et indblik i alle countrymusikkens aspekter. Med sine amerikanske rødder og Nashvilleinspiration er Tamra Rosanes en vaskeægte country dronning. Det store fokus på amerikansk country- og folkemusik har gjort at Tamra Rosanes har opnået et indgående kendskab til historierne og traditionerne, der gemmer sig bag den utroligt varierede amerikanske sangskat.

Foredrag:

Når Musikken åbner døre – et musikalsk foredrag

Som 20 årig flyttede sangeren Tamra Rosanes fra en forstad I New York til København. Det var et kulturchok. Alligevel har hun I over 4 årtier sunget, spillet og charmeret sig vej til danskernes hjerter.

Hør om hendes musikalske opvækst i USA, som øjenvidne til de to legendariske The Beatles koncerter på Shea Stadium, deltager på Woodstock festival i 1969, protest marcherne imod Vietnam krigen i 1970 og hvordan hun har brugte sin musik til vigtige sager som miljøaktivist for Greenpeace, Red Barnet, og som ambassadør for Scleroseforening. Alle anekdoter og historier bliver ledsaget af en sang.

Historien om rødderne af amerikansk musik – et musikalsk foredrag

Velkommen til et lærerigt, musikalsk og underholdende foredrag.
Tamra Rosanes har igennem en 45 årig lang karriere med amerikansk country og folkemusik fået et indgående kendskab til historierne og traditionerne, der gemmer sig bag den utroligt varierede amerikanske sangskat.
Der er religiøse sange, sange om krig og kærlighed, oldtime traditionelle sange, mountain music, slavernes spirituals og gospel sange, cowboy sange, jernbanesange, arbejdssange, fagforeningssange, protestsange I 60’erne, og helt frem til vor dages musik som er inspireret af fortiden.

Tamra vil kigge tilbage på den amerikanske musikshistorie og dens rødder, fortælle anekdoter og synge sange fra alle perioder.

Yderligere information

Person

Foredragsholder

Emner

Anekdoter, Historie, Koncertforedrag, Kultur, Livserfaring, Musik, Musikhistorie, Popkultur, USA

Log in with your credentials

Forgot your details?