Stig Ladefoged

Stig Ladefoged er sygeplejerske, foredragsholder, sundhedsblogger og forskningsnørd samlet i én person. Han er aktuel med et foredrag om, hvorfor det er gavnligt for helbredet at spise mere plantebaseret. I sit humoristiske og informative foredrag, formidler Stig kostens indflydelse på dine tarmbakterier, gener og livsstilssygdomme. Stig formår at formidle kompleks ernæringsforskning i øjenhøjde på en levende og underholdende måde.

Beskrivelse

OM STIG LADEFOGED

Stig Ladefoged er uddannet sygeplejerske med speciale i livsstilsmedicin og certificeret i plantebaseret ernæring. Under sin uddannelse satte han sig for at finde forskningens svar på den sundeste kostform. Han fandt svaret – vi bør spise mere plantebaseret. Med flere tusinde forskningsartikler i rygsækken besluttede Stig sig for at gribe sin sygeplejeuddannelse anderledes an. Som den første sygeplejestuderende i Danmark, skrev han sit afsluttende speciale om sin egen virksomhed – døbt Den Plantebaserede Sygeplejerske. Igennem foredrag, blogindlæg, livsstilssamtaler og workshops udøver han i dag en anderledes form for sygepleje med sin virksomhed. Her hjælper han folk med at ændre livsstil og tage ansvar for sin egen sundhed.

FOREDRAG:

SUNDHEDSGEVINSTERNE VED EN MERE PLANTEBASERET KOST

De fleste ved, at vi bør spise mindre kød, æg og mejeriprodukter for klimaets skyld. De færreste ved måske, hvor sundt det er at udskifte disse fødevarer med bælgfrugter, grøntsager, fuldkorn og frugt. Stig Ladefoged formidler på underholdende og letforståelig vis den førende ernæringsforskning, som peger på, at vi bør spise mere plantebaseret. For sundhedens skyld.

Under foredraget vil du blive klogere på, hvordan kosten påvirker forskellige livsstilssygdomme, din tarmflora, din aldring og dine gener. Særligt fokuserer foredraget på ernæringsforskningen bag hjertekarsygdomme, forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og visse kræfttyper. Stigs formidling af forskningen sker gennem en flot visuel præsentation og med en god portion humor. Der er garanti for, at du bliver klogere og underholdt på én og samme tid.

“Vil du vide mere om, hvordan vores kostvalg påvirker klimaet? 

Forskning peger på, at det vil gavne klimaet at spise flere plantebaserede og færre animalske fødevarer. Hvis man ønsker at blive klogere på sammenhængen mellem vores madvaner og dets klimaaftryk, er det muligt at tilvælge viden herom til foredraget.”

Stig holder desuden foredrag om antiinflammatorisk kost, samt hvordan du gennem kostændringer kan opnå smart og varigt vægttab.

Stig Ladefoged er forfatter til bøgerne ”Spis mere plantebaseret” og kogebogen ”Planterøddernes Hverdagsfavoritter

Yderligere information

Person

Foredragsholder

Emner

Ernæring, Kost, Livskvalitet, Livsstil, Sundhed, Sygdom, Velvære

Log in with your credentials

Forgot your details?