Simon Weber

Tang – fremtidens afgrøde.
Under havets overflade vokser fremtidens afgrøde: Det grønne guld – tang!
Det er ikke blot velsmagende, det er også en god forretning. Men den bedste nyhed er, at produktionen er en del af løsningen i den grønne omstilling!

Beskrivelse

Tang – fremtidens afgrøde.

Under havets overflade vokser fremtidens afgrøde: Det grønne guld – tang!
Det er ikke blot velsmagende, det er også en god forretning. Men den bedste nyhed er, at produktionen er en del af løsningen i den grønne omstilling!

Hør den vilde fortælling om en ung iværksætter, der kaster sig ud på dybt vand og ender som leverandør til nogen af verdens bedste restauranter.

De seneste 120 år har mennesket af uvidenhed gjort alt for at ødelægge det danske hav. Bundtrawl, sten fiskeri, sandsugning og næringsstofudledning er noget af det, vi har udsat vores blå planet for.

Nu er det tid til at fokusere på løsninger og en grønnere fremtid. Der er nemlig penge at tjene på en produktionsform, der ikke volder skade på havmiljøet, men tværtimod gavner det.

Med foredraget Tang – fremtidens afgrøde, giver Simon Weber Marcussen dig en forståelse for havets muligheder, når det dyrkes i samspillet med landjorden.

Simon er indehaver af Dansk Tang og har en fantastiske iværksætter historie. Han er drevet af et stærkt engagement i den grønne omstilling. Han sidder i Ungeklimarådet. Et organ nedsat af Klima, Energi, – og Forsyningsministeriet, for at bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik og komme med input til Klimaministeren om fremtidens klimaløsninger.

Men han er også forretningsmand og leverandør til gourmetrestauranter som NOMA, Geranium og KOKS.

I virksomheden Dansk Tang står hans medarbejdere for alt i produktionen. Fra podning af nye tangceller til levering hos kunder. Man skal selv kunne det hele og det har ikke altid været helt nemt.

Dette foredrag bliver fortalt på en letforståelig måde, med spændende billeder og illustrationer. Simon medbringer også forskellige ting fra havet, så publikum får alle sanser i brug.

Tang – fremtidens afgrøde er således velegnet som en del af undervisningsforløb for skoler, gymnasier, højskoler eller andre med interesse for miljø og bæredygtighed, eller som inspirationsoplæg for foreninger og virksomheder, der ønsker viden om, hvordan du kan gøre den grønne omstilling til en god og klimavenlig forretning.

Dette er ikke bare en status på havets tilstand. Det er også en historie om mulighederne og de tiltag, der kan gøres, så vi igen kan blive et grønt foregangsland på havområdet.

Tang – fremtidens afgrøde er:

• Et inspirerende ”hands on” foredrag om havmiljø, iværksætteri og grøn omstilling
• En fortælling om at gå fra vision til succes
• En guldgrube af viden om de muligheder der er under overfladen, på vores smukke blå planet

Log in with your credentials

Forgot your details?