Rushy Rashid Højbjerg

Mangfoldighedsledelse – hvor svært kan det være? 
Etnisk ligestilling, handicappolitik, seniorpolitik, kønsligestilling – og kvoter

Rushy holder foredrag bl.a. om de basale principper i mangfoldighedsledelse, om visse grupper der får en positiv særbehandling, og så mangfoldighedsledelse.

Alt efter ønske og behov kan foredraget indeholde øvelser, cases og en mere teoretisk tilgang til mangfoldighedsledelse.

Rushy holder også et spændende og provokerende foredrag om udviklingen fra traditionel pakistanerpige til karrierekvinde og Jante.

Beskrivelse

Mangfoldighedsledelse – hvor svært kan det være? 

Etnisk ligestilling, handicappolitik, seniorpolitik, kønsligestilling – og kvoter

Der er masser af redskaber og politikker til at lede CSR i en dansk virksomhed.

Men hvorfor ikke nøjes med den moderne ”alt-i én ”-ledelsesform, der rummer alle elementerne fra de gængse ledelsesmetoder?

Med erfaringer fra mit arbejde i IKEA som mangfoldighedskoordinator – med ansvar for at forfine og udbrede virksomhedens mangfoldighedsledelse internt og eksternt – og CSR-konsulent i Tryg Forsikring, giver jeg et indblik i de skjulte barrierer, der kan forhindre en bedre repræsentation i medarbejderstaben.

I dette foredrag kommer jeg ind på de basale principper i mangfoldighedsledelse – og demonstrerer, hvorfor der er så stor forskel på ledelsespolitikker, der har til hensigt at give visse grupper en positiv særbehandling, og så mangfoldighedsledelse.

Alt efter ønske og behov kan foredraget indeholde øvelser, cases og en mere teoretisk tilgang til mangfoldighedsledelse.

Livet bag sløret 

Hvilket liv lever indvandrerkvinder bag deres slør? Er de virkelige så undertrykte som det danske samfund forestiller sig? Har indvandrerkvinderne brug for en håndsrækning fra de danske kvinder til at frigøre sig? Hvordan ser det pakistanske familiemønster ud og hvor bevæger det sig hen efter flytningen til Danmark? Hvad med den anden og den tredje generation af indvandrerkvinder, kopierer de blot deres mødres liv eller vælger de at gå egne veje?

Rushy Rashid går i sit foredrag om bag sløret og giver en række svar for at aflive myten om, hvordan danskere ofte fejltolker et liv med slør.

Fra pakistaner til paki-daner 

Hvad kalder vi de fremmede og hvorfor? Hvorfor bruger Rushy Rashid ordet paki-daner? Med udgangspunkt i sin egen personlige udvikling – fra en traditionel pakistansk pige til en moderne karrierekvinde – handler dette foredrag om integration og assimilation. Og om hvordan integrationen tackles i det danske samfund og hvordan det kommer til at se ud i fremtiden – eller bør se ud. Er der håb forude eller ser vi en øget polarisering og isolering af de forskellige grupper? Har Jante en pakistansk bror og hvor stor en rolle spiller han i, at integrationen lykkes for nogle familier frem for andre?

Et spændende og provokerende foredrag hvor Rushy Rashid tager fat i den danske akilleshæl, Jante, og sætter den i perspektiv – over for den danske selvforståelse og indgangsvinkel til integrationen.

RUSHYS ROULETTE LIVE PÅ SCENEN:

Mangler du et indslag på konferencen eller årsmødet, hvor emnet bliver belyst med en anden tilgang end den, at der igen står en og læser op af årsberetningen eller holder talen, som han/hun også gjorde sidste år eller sidste år igen? Så er Rushys Roulette – live på scenen, lige det du søger. Ingredienserne består af: Et ekspertpanel af to personer med forskellige holdninger i.f.t. emnet – et par cases, der præsenterer en problemstilling, og en ordstyrer der får debatten til at leve… Jeg har 7 års erfaring som redaktør og radiovært på Rushys Roulette, hvor jeg tog favntag med de sværeste debatter overhovedet to timer live hver onsdag. Nu overfører jeg konceptet fra Rushys Roulette live på scenen. Hvis du mangler sparring eller har brug for at gøre oplægget skarpt og præcist, er jeg frisk på det. Og hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige personer, hjælper jeg gerne til ud fra mit kæmpe netværk.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?