Nikolaj Peyk

I dag er hiphop verdens længst eksisterende ungdomskultur. Og det er en af de mest populære musikstilarter overhovedet. Men hvordan opstod den? Tag med tilbage til New York i 70’erne og København i 80’erne, når ordekvilibristen Nikolaj Peyk fortæller om, hvordan folk startede med at danse på hovederne, skrive deres navne på S-togene og synge uden melodi.

Beskrivelse

Om Nikolaj Peyk

Nikolaj Peyk er bedst kendt som sangskriver i MC Einar og Østkyst Hustlers. Og er manden bag hits som ’Jul det’ cool’, ’Arh Dér’ og ’Han får for lidt’. Men han er også landets første graffitimaler, tidligere danmarksmester i DJ’ing og den første herhjemme til at skrive og udgive rap på dansk.

I dag er hiphop verdens længst eksisterende ungdomskultur. Og det er en af de mest populære musikstilarter overhovedet. Men hvordan opstod den?

Foredrag:

Tag med tilbage til New York i 70’erne og København i 80’erne. Når ordekvilibristen Nikolaj Peyk fortæller om, hvordan folk startede med at danse på hovederne, skrive deres navne på S-togene og synge uden melodi.

I sit meget personlige foredrag fortæller Nikolaj Peyk om, hvordan han var med til at importere en sort ghettokultur til et privilegeret hvidt mellemklasseland – i en tid hvor internettet endnu ikke var opfundet, hvor ingen havde mobiltelefoner, og hvor der kun eksisterede én enkelt tv-kanal.

Undervejs viser han billeder og videoeksempler fra en verden med pornobiografer på Strøget, med kinasko og hvide handsker. Han spiller lydbidder fra kæmpehits, der opstod nærmest som tilfældigheder. Selvfølgelig handler det om breakdance, graffiti, DJ’ing og rap, men det handler lige så meget om passion. Om hvordan kreativitet opstår, og om at det nogle gange er en glimrende karrierevej at bryde alle regler.

Workshop

Skoler og virksomheder kan kombinere Nikolaj Peyks foredrag med en workshop, hvor deltagerne får lov til selv at slippe deres indre hiphopper fri. Få en sjov og kreativ dag, hvor Nikolaj Peyk guider deltagerne igennem at skrive raptekster og/eller tegne graffitiskitser. Det kræver ingen specielle forudsætninger. Alle kan være med.

Yderligere information

Person

Foredragsholder

Emner

Anekdoter, Historie, Kultur, Livserfaring, Livsstil, Musik, Musikhistorie, USA, Workshop

Log in with your credentials

Forgot your details?