Maria Kreutzmann

Grønlandske Mytefigurer – de farlige og farverige væsner fra fjeldene. I takt med at Grønland og Arktis har fået en større plads på verdenskortet stiger interessen for Rigsfællesskabet. Maria Kreuzmann formidler den spændende fortælling om de grønlandske mytevæsener og giver en smagsprøve på alt det der kan opleves på/i Verdens største ø. Mange af de grønlandske mytefigurer har over tid måtte gå igennem en stor forandring for at tilpasse sig et moderne Grønland, der netop nu er ved at genfinde sig selv.

Beskrivelse

Kan man løbe fra en fjeldgænger? Er en tupilak mere end bare instagram-værdig vindueskarm-pynt? Er et spøgelse altid farligt? Og kan historier om lampeslukningsleg virkelig være et pædagogisk redskab?

Maria Kreutzmann fortæller om sin egen baggrund og hvor interessen for monstre begyndte. Hun fortæller også om tilblivelsen af bogen “Bestiarium Groenlandica – en illustreret håndbog og grønlandske mytevæsener, ånder og dyr” og hvordan man egentligt fanger monstre i det moderne Grønland.

Hvordan er de grønlandske mytefigurer overlevet til i dag, og hvorfor er overtro en del af de fleste grønlænderes dagligdag i en moderne verden? Hun vil fortælle om de mest berømte af de grønlandske mytevæsener som Havets Moder, Fjeldgængeren, Solen og Månen og mange andre, og om hvordan tupilakken gik fra frygtet hævn-monster til fabelagtig merchandise.

Mytevæsenerne er en aperitif til grønlandsk kultur og historie, og foredragets mål er at skabe interesse for Grønland og skærpe lysten til at vide meget mere.

Maria Kreutzmann er forfatter, illustrator, monsterjæger og foredragsholder, og er født og opvokset i Grønland, hvor hun igennem hele livet blevet skræmt og underholdt af fortællinger om de grønlandske mytefigurer. Hun er i dag bosiddende i Nuuk, hvor hun arbejder med illustration og kulturformidling

Log in with your credentials

Forgot your details?