Mads Keiser

Mads Keisers passion er mundtligt kommunikation; Hvordan vi taler til hinanden, med hinanden og forbi hinanden. Et foredrag med Mads Keiser er garanti for prima underholdning, relevant indhold og masser at snakke om bagefter.

Beskrivelse

Om Mads Keiser

Et foredrag med Mads Keiser er garanti for prima underholdning, relevant indhold og masser at snakke om bagefter.

Mads Keiser er journalist, tekstforfatter, foredragsholder, ordstyrer og lidt til. Han har en fortid som skuespiller — blandt andet på Det Kongelige Teater – og Mads udgjorde desuden i 1980-1996 sammen med d’herrer Peter Kær og Michael Carøe underholdnings-gruppen PLAT, Danmarks første rigtige og suverænt mest flødefede boyband.

På både DR og TV2 har Mads Keiser været studievært, blandt andet i programmerne “Kald Mig Mads”, hvor forskellen på mænd og kvinder blev livligt debatteret. Han har lavet flere one-man shows, senest “Tango med Charles” om Darwin, mennesker og evolution, som han optrådte med på Betty Nansen Teatret.

Mads Keisers passion er mundtligt kommunikation; Hvordan vi taler til hinanden, med hinanden og forbi hinanden. Og få har mere viden og erfaring inden for det felt end han. Dels i kraft af sine uddannelser fra Statens Teaterskole, Journalisthøjskolen og RUC, men især fra mere end 30 års erfaring “på gulvet” som studievært, entertainer, moderator, underviser mm. samt et hav af oplæg, foredrag og workshops til alle former for arrangementer rundt om i landet.

Mads Keiser målretter og tilpasser gerne sine foredrag til publikum og arrangement.

 

FOREDRAG:

HAN, HUN OG FORSKELLEN

Et underholdende foredrag om mænd og kvinders forskellige måder at kommunikerer på – og al den ballade det fører til. For hvorfor taler mænd tit i øst, når kvinder nu taler mest i vest? Ligger det i generne, eller er det kulturen, den er gal med?

Balladen om de to køn buldrer som aldrig før. Man får let det indtryk, at kvinder og mænd glider længere og længere fra hinanden. Men er det virkelig sådan? Måske er det tid til at kigge på det fra den lettere side. Og få grinet af det hele.

For hvorfor tvinger kvinder mænd til at lyve og hvorfor er mænd så dårlige til det?
Hvordan kan en kvindes spørgsmål være en ordre – og en ordre være et spørgsmål?
Hvorfor grynter teenage-drenge, og hvad tænker mænd egentlig på, når de ikke tænker på noget?
Hvad er lyttelyde og hvordan kan de være årsag til panik?
Hvad har kønshormoner at gøre med vores sproglige udvikling. Og kan man egentlig tale for meget om følelser?

Både mænd og kvinder får kærligheden at føle, når Mads Keiser blander underholdning og alvor, så man genkender og griner af sin partner og – ikke mindst – sig selv.

“Han, hun og forskelle” er et virkelig sjovt foredrag, der passer til både firmafesten eller som en underholdende afslutning på en lang konferencedag.
Varighed: Fra 30 til 60 min.

 

HVIS DE LER, SÅ LYTTER DE

Et foredrag om kommunikation og brugen af humor.

Humor er et særdeles effektivt kommunikationsmiddel, bare spørg reklamebranchen. Kan man få mennesker til at grine, kan man også få dem til at lytte – og derved bliver det nemmere at fremlægge nye ideer og komplicerede budskaber. Når første grin falder, læner tilhørerne sig tilbage og lytter, og talerens skuldre falder ned på plads. Der er skabt en relation. Tilhørere og taler vil hinanden noget. Nu kan der kommunikeres.

Det handler ikke om at fortælle vittigheder eller lege stand-up komiker, det handler om at finde sin stemme, at ‘synge med sit eget næb’.
Men hvordan bruger man humor? Hvor går grænsen? Hvordan bliver humoren mere ”personlig”? Og hvordan kan aktiv brug af humor dæmpe nervøsitet og gøre det mindre skræmmende at stille sig op og tale til en forsamling?

I et underholdende foredrag fortæller Mads Keiser om teori og teknikker, giver praktiske eksempler på ”god” og ”dårlig” humor, og løfter samtidigt sløret for flere “trick of the trade”.

”Hvis de ler – så lytter de” er ideelt som underholdende ‘ryste sammen-arrangement’ og som inspiration til virksomheder og grupper i omstillingsprocesser.

 

HUMOR PÅ ARBEJDSPLADSEN OG ANDRE FESTLIGE LEJLIGHEDER

Et foredrag om arbejdsglæde, om humor, der inkluderer, og om at se det sjove i hverdagens trummerum.

Aktiv brug af humor kan fuldstændig ændre stemningen på en arbejdsplads. Kommunikationen bliver bedre, det øger arbejdsglæden, giver nærvær og nedbringer sygefraværet. Det skaber kort sagt trivsel.
I hverdagens almindelighed og små irritationer gemmer sig masser af historier og gode grin. Og det gør der, fordi vi er mere ens end vi tror.

Når grinet kommer af genkendelse, bliver humoren inkluderende og samlende. Vi er fælles om det sjove, fælles om det delte. Det “sætter” stemningen mellem mennesker, og det er forskellen på at grine sammen med nogle og grine af nogle. Arbejdsglæde og humor på arbejdpladsen er grundkursus i, hvordan man bruger humor effektivt, spækket med sjove eksempler.

Et foredrag, der kombinerer både det faglige indhold og de gode grin.
Varighed: Fra 45 min til 75 min.

 

OPLEVELSE!

Et foredrag om oplevelsesøkonomi.

Hvordan kan det være, at en kop kaffe kan koste under 1 kr., når den bliver lavet hjemme i køkkenet, men bliver den serveret på en café på Markuspladsen i Venedig, så koster den samme kop kaffe pludselig 70 kr.? Kaffen er jo den samme, men prisforskellen er oplevelsesøkonomi.

Oplevelsesøkonomi er alle vegne. Det er snart ikke muligt at finde en kommune, virksomhed eller institution herhjemme, som ikke på en eller anden måde forholder sig til begrebet. Men hvad er oplevelsesøkonomi? Hvad gavner det, og hvorfor kan det virke en smule provokerende? Hvad betyder autenticitet, transformation, brugerinddragelse osv.? Hvad definerer en god og meningsfuld oplevelse og den virkelig dårlige? Og hvad har ligusterhække, Bonderøven og vand på flasker tilfælles med oplevelsesøkonomi?

Mads Keiser giver svarene i en underholdende gennemgang af oplevelsesøkonomiens faldgruber og ABC. Foredraget er velegnet til konferencer, fyraften-møder og teambuilding-arrangementer. Kan målrettes efter arrangørens ønsker, og er velegnet til efterfølgende debat.

Varighed: 60 min.

 

TAG ORDET

Et foredrag om kunsten at tale til andre mennesker.

En jobsamtale, fremlægge for en stor forsamling, give en besked i kantinen, undervise, holde tale for Tante Else, forhandle omlægning af lån i banken osv. Vi har alle nu og da brug for at kunne tale til andre mennesker og få vores tanker og ideer ud over rampen. Og vi kan alle blive bedre til at tage ordet, fange opmærksomheden, tale med klarhed og overbevisning, blive hørt og forstået, og få lidt styr på de pokkers nerver.

Man får sjældent to muligheder for at gøre et godt førstehånds-indtryk. Det ligger lidt i begrebet, og derfor kan man lige så godt gøre det overbevisende første gang.

“TAG ORDET” er et foredrag med vægt på det faglige indhold. Foredraget bygger på 10 grundlæggende punkter for en vellykket mundtlig præsentation. Punkter som; Forberedelsen. Skab relation. Find din stemme. Klarhed i budskab. Styr på nerverne. Støj på linien.. m.fl For hvert punkt gennemgår Mads Keiser teknikker og øser af de fif og tricks, do’s and don’ts. som mange års erfaring har givet ham. Fra de helt unge år som gadeoptrædende med Peter Kær og Michael Carøe, til tiden som studievært og på Det kongelige Teater  – og til de senere som en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere.

Når det kommer til mundtlig kommunikation er Mads Keiser både håndværkeren med tusindvis af timer som foredragsholder, ordstyrer og underholder, og teoretikeren med uddannelser fra skuespillerskolen og journalisthøjskolen, samt en master i oplevelses-teori.

Varighed: 60 min.

TAG ORDET – Workshop

Foredraget “Tag Ordet” som workshop.
Længere forløb (halve/hele dage), hvor Mads Keiser sammen med deltagere gennemgår de grundlæggende teknikker for god og effektiv mundtlig kommunikation, og hvor deltagere kan komme “på gulvet” i trygge rammer.

Yderligere information

Person

Foredragsholder

Emner

Adfærd, Arbejdsglæde, Erhverv, Humor, Journalist, Kendt fra TV, Kommunikation, Kønsdebat, Livskvalitet, Motivation, Oplevelsesøkonomi, Tendenser, Workshop

Log in with your credentials

Forgot your details?