Lola Wøhlk

Vi præsenterer foredraget;  Alt om Jul. Mød ”Julefortæller” museumsinspektør Lola Wøhlk og hør historien om julen som tradition – eller hvordan den gamle jul blev moderne.

 

Beskrivelse

Julen er fuld af gode historier, traditioner, tro og overtro – og dette foredrag tager jer med rundt i den historiske juls fantastiske fortællinger.

Julen har vi fejret i Danmark i mange hundreder af år, men det er med julen, som med andre traditioner – de moderniseres og tilpasses over tid – så hvordan er vi nået frem til vores jul?

Tag med tilbage til den gamle jul – ikke bare den fra vores egen barndom, men den fra helt gamle dage – vi ser på nissens indtog i julefejringen og hans rolle før julemanden kom ind i billedet, vi hører om hvordan julen blev rød og hvid og hvad Emma Gad mente om julen.

Og ingen jul uden mad og drikke – selv om vi i dag mener, at vi spiser traditionel julemad d. 24. december, så har mange af julebordets glæder ikke nær så dybe rødder, som julen i sig selv. Hør om sulemad og julegrød, om æbleskiver som gaver og om hvordan and og brune kartofler oprindeligt var en erstatning for dem, der ikke havde råd til gås og kastanjer. Selvom mange ting har ændret sig, så er der en ting, som har vi taget med hele vejen fra vikingerne – nemlig øllet. Den gode stærke og festlige juleøl i modsætning til hverdagens tynde øl.

Vores jul er på én gang moderne og gammel.

Om foredragsholderen:
Lola Wøhlk Hansen er museumsinspektør og foredragsholder. Hun brænder for at formidle historie så den bliver vedkommende og relevant for os moderne mennesker. Gennem sit professionelle virke har Lola underholdt 1000-vis af glade museumsgæster fra de mindste til de ældste.

Log in with your credentials

Forgot your details?