Kristian Sloth

Kødets Pris:
Uanset om du er veganer, kødspiser, fleksitar eller noget helt andet, er dette foredrag noget, der kan sætte debatten om ”kød – ikke kød” godt i gang. Men foredraget Kødets Pris foregår heldigvis på et oplyst grundlag, når DR-journalist, Kristian Sloth sætter det animalske landbrug under kritisk lup. Kast muld på skyttegravene og få trykprøvet dine holdninger. Det bliver ikke kedeligt!

Beskrivelse

Kødets Pris:
Uanset om du er veganer, kødspiser, fleksitar eller noget helt andet, er dette foredrag noget, der kan sætte debatten om ”kød – ikke kød” godt i gang. Men foredraget Kødets Pris foregår heldigvis på et oplyst grundlag, når DR-journalist, Kristian Sloth sætter det animalske landbrug under kritisk lup. Kast muld på skyttegravene og få trykprøvet dine holdninger. Det bliver ikke kedeligt!

Kristian Sloth har været journalist i DR i 25 år – mest på TV Avisen og 21Søndag men også i DR Dokumentar. Uden for DR har han lavet en række dokumentarfilm – blandt andet på Nordisk film og i Greenpeace. Nu deltager han i den offentlige debat om den grønne omstilling, med særligt fokus på det animalske landbrugs påvirkning af vores klima og miljø.

I foredraget Kødets pris, gennemgår han, hvordan vores produktion af kød- og mejeriprodukter påvirker klima, miljø, biodiversitet og folkesundhed. Han præsenterer tallene også bag produktionen, sat i relation til samfundsøkonomien.

Han fortæller hvad der sker politisk, både herhjemme og i udlandet netop nu, omkring dette brænd varme emne, der har det med at skille vandende.

Kristian Sloth portrætterer det danske animalske landbrug på en faktuel og usentimental måde. Faktum er nemlig, at 80% af vores landbrugsjord bruges til at lave dyrefoder, og cirka 90 % af danske kød- og mejeriprodukter eksporteres. Og mens produkterne eksporteres, så efterlades forureningen og presset på natur og biodiversitet herhjemme. Danmark er verdens største eksportør af kød pr. indbygger, og vi er verdens mest opdyrkede land – sammen med Bangladesh!

Derfor ligger vi også helt i bund, når det gælder biodiversitet. Vi er dét land i Europa, der har mindst vild natur tilbage.

Kristian Sloth giver sine bud på, hvordan landbruget kan omlægges. Og så får vi et kig ned i dansk fødevareproduktions spændende vækstlag, hvor fremtidens mad skal komme fra.
Håbet ligger nemlig i det fremadstormende vækstlag i dansk fødevareproduktion. Små nyskabende landbrug der eksperimenterer med nye afgrøder og dyrkningsmetoder. Kokke og restauranter, der sætter fremtidens mad på menuen i kombination med masser af spændende forskning i nye måder at producere på.

Håbet er lysegrønt.

Med Kristian Sloths foredrag Kødets pris får du:

• Et oplæg der helt sikkert får følelserne i kog og diverse meningsmaskiner ud af starthullerne
• En masse veldokumenteret data at støtte dig til, når vi skal tale om Danmark som landbrugsland
• En oplægsholder der kan sit kram. Drevet af en sag, uden at blive fartblind

 

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Log in with your credentials

Forgot your details?