Johannes Langkilde

TV-vært og journalist Johannes Langkilde sammen med journalist og forfatter Cathrine Errboe:
Min fætter er høvding i Samoa – en opdagelsesrejse.

Beskrivelse

I 1869 forlod forpagtersønnen Hans Alfred Langkilde sit barndomshjem, en herregård på Fyn, og gik ombord på en damper med kurs mod Amerika. I 2019 steg Tv-journalist og tidligere udenrigskorrespondent, Johannes Langkilde, ombord på et fly til Samoa for at følge sporene efter sin fjerne slægtning.

’Min fætter er høvding i Samoa’ er den dramatiske fortælling om Hans Alfred Langkilde, der deltog i krigen i 1864 og siden blev hvalfanger i Polarishavet, dræbte en rival i en pistolduel og svømmede i land på sydhavsøen Samoa. Her giftede han sig med høvdingens datter Melipa og skabte en familie, der i dag tæller godt 200 efterkommere, der alle bærer navnet Langkilde.

Tag med på Johannes Langkildes overraskende og bevægende rejse til den anden side af jorden, hvor fortid møder nutid, og hvor historiens mange brikker samles til en sælsom og uforglemmelig familiekrønike!

Sammen med sin kone og to børn, drog han forventningsfuld mod Samoa, men uanset, hvor meget han havde forberedt sig, blev mødet med de nye slægtninge endnu mere overraskende, sælsomt og smukt, end han havde forestillet sig.

Rejsen blev til en bog, og bogen blev en bestseller, som siden er blevet solgt til udlandet, men først og fremmest blev den livsforandrende for Johannes.

Under foredraget bliver publikum taget helt tæt på de eksotiske og rørende begivenheder via en lang række personlige videoklip og billeder fra rejsen. Og med på scenen er bogens medforfatter, Cathrine Errboe, så publikum også får et unikt indblik i det spændende og tætte samarbejde om at vække den sælsomme familiehistorie til live.

Log in with your credentials

Forgot your details?