Jesper Theilgaard

Den kendte vejrvært Jesper Theilgaard giver foredrag om klimaforandringer. Jesper Theilgaard kommer vidt omkring i sit foredrag, hvor ingredienserne både er videnskabelige, gamle vejrvarsler, Parisaftalen og meget andet.

Beskrivelse

Klimaændringer – naturlige og menneskeskabte.

Jordens klima er grundlaget for det liv, der til enhver tid kan opstå og udvikles, men klimaet er et resultat flere balancetilstande, der hver især kan påvirkes og dermed ændre klimaet.

Det er præcis, hvad der er sket, siden vi begyndte at afbrænde kul for at få adgang til energi.

Mennesket er den dominerende art på kloden og da vi er årsagen til ubalancen i klimaet, vil vi også kunne genskabe en ny balancetilstand.

Til det formål har vi lavet internationale aftaler, som skal bidrage hertil – bl.a. Parisaftalen – men er det nok, og hvad er det for en fremtid, vi ser foran os?

Keynote

Bæredygtighed og klima står højt på dagsordenen i de fleste virksomheder og på mange konferencer. Virksomheder er forskellige, og derfor skal keynotes tilpasses. Grundlaget vil dog altid være den anerkendte videnskab, som har dannet grundlaget for internationale aftaler som Parisaftalen.

Kunst, kultur og vejr

Vejret har været en med- og modspiller i opbygningen af det danske samfund og derfor er det en væsentlig del af vores litteratur, musik og digtning. Det sætter jeg fokus på i dette foredrag, hvor højskolesangbogen, guldaldermalerier og gamle vejrvarsler er væsentlige ingredienser

Log in with your credentials

Forgot your details?