Hans Engell

Politisk kommentator og ekspert Hans Engell  Hans Engell har fulgt dansk politik på allernærmeste hold i over 40 år. Og han er stadig meget tæt på. Mange år som toppolitiker og medlem af regeringens inderkreds. Og i dag som politisk kommentator og et kildenet som få. Der er ikke mange, som ved mere om dansk politik bag kulissen end Hans Engell. Og så har han lune og humor. Politik skal ikke være kedeligt og indforstået. Han er i dag en af landets mest anerkendte politiske kommentatorer.

Beskrivelse

Hans Engell er uddannet journalist på Berlingske Tidende 1968-78. Derefter pressechef for Poul Schlüter, 1982-87 forsvarsminister, 1988 formand for Den konservative Folketingsgruppe, 1989-93 justitsminister og derefter formand for gruppen, statsrevisor og partileder. 1998 formand for Folketingets Forsvarsudvalg. 2000-2007 Adm. chefredaktør for Ekstra Bladet. I dag er Hans Engell politisk kommentator på TV2News (bl.a. i Besserwisserne og News & Co) og i Ekstra Bladet. Han gør sig ligeledes som forfatter (”På Slotsholmen” 1997 og ”Farvel til Slotsholmen” 2008), ”Den perfekte Statsminister” (2013), “På sporet af årgang 1948” (2018) og “Luskepustere og slingrefise” (2018).

Emner:

DANSK POLITIK LIGE NU – KOM MED BAG KULISSEN OG BAG BESLUTNINGERNE?
Få en helt aktuel status. Hvad sker der bag kulisserne på Slotsholmen nu og det næste år? Hvad foregår der internt i regeringen og oppositionen? Hvordan har de det med hinanden? Hvad byder den politiske dagsorden på- hvad er vigtigt og hvad er mediestøj? Hvornår skal vi have valg? Hvem vinder? Og hvad er de kommende års største politiske udfordringer? Putin, flygtninge, inflationen, EU-samarbejdet, bandekriminalitet? Hans Engell leverer en super-aktuel politisk analyse, hvor politikernes slørede budskaber bliver afkodet og den aktuelle politiske dagsorden forklaret og sat ind i en sammenhæng, der er til at forstå.

KRIG I UKRAINE – hvad betyder krigen for os og vores sikkerhed?

Krigen i Ukraine har med et slag ændret den globale scene. Og vores dagligdag i Danmark. Krigen vil få enorme konsekvenser de næste mange år. Sikkerhedsmæssigt, militært, økonomisk, politisk, flygtningestrømme.
Hans Engell har som tidligere forsvarsminister og i dag særdeles kyndig politisk kommentator greb om de centrale emner:
Hvilke konsekvenser får krigen i Ukraine for Danmark og danskerne?
Hvad betyder krigen for dansk politik? Vores økonomi? Det globale og europæiske samarbejde?
Er Danmark truet af Rusland?
Hvad vil Putin egentlig og hvem er han?
Hvordan styres Rusland under Putin – hvordan er hans regime sammenlignet med Sovjetstyret?
Kan der blive krig mellem Rusland og NATO?
Findes der overhovedet en fredsløsning i Ukraine og hvordan bliver forholdet mellem de to lande i fremtiden?
Hvad betyder krigen for dansk forsvar? Skal vi have soldater i Baltikum og Centraleuropa de næste mange årtier?
Pludselig skal forsvaret have 18 milliarder mere om året. Hvordan kommer det til at påvirke vores velfærdssamfund og vores økonomi?
Kort sagt: Levende og engageret foredrag med efterfølgende spørgsmål og debat med Hans Engell.

MEDIER, MAGT OG MANIPULATION: FAKE NEWS – FALSKE NYHEDER – Hvem snyder HVEM?
Kan vi stole på medier og politikere og hvem snyder hvem? ’Fake news’ – eller falske nyheder – er blevet samtaleemne over hele kloden. Det var USA’s præsident, Donald Trump, der først introducerede begrebet, da hans beskyldte de amerikanske medier for at køre med ’fake news’. Trumps påstand er, at medierne bringer opdigtede, forkerte, misvisende og manipulerende oplysninger. Trump kalder dem ’folkets fjender’. Også i Danmark har begrebet ’fake news’ fået vind i sejlene. Kan vi stole på de danske medier, aviser og TV? Hvor finder man sandheden om dansk politik? Politisk kommentator, tidligere minister og chefredaktør Hans Engell går hårdt til emnet ’fake news’ – bliver vi som tv-seere, læsere, deltagere på de sociale medier eller som vælgere snydt af medierne og politikerne. Hvor meget bliver der manipuleret og hvem bruger egentlig hvem?

POLITIK I GAMLE DAGE: FRA ANKER TIL LØKKE
Hans Engell tager os på en underholdende og personlig rejse gennem 50 års dansk politik med statsministre, folketingsvalg, journalister, embedsmænd og vælgere. Var alting bedre under Anker Jørgensen, Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen? Og hvordan var de egentlig som statsministre? Som politikere og som mennesker? Hvordan har dansk politik og politikerne ændret sig i disse år? Og hvad med vælgerne? Var Jens Otto Krag helt så arrogant – var Anker Jørgensen helt så folkelig? Og troede Schlüter virkelig, der ikke var ’fejet noget ind under gulvtæppet’? Personlig og stærkt underholdende beretninger og anekdoter fra de år, hvor Danmark, dansk politik og det danske samfund og medielandskab ændrede sig under syv skiftende statsministre.

ORDSTYRER – MODERATOR – MØDELEDER
Hans Engell har årelang erfaring i at fungere som professionel ordstyrer, moderator eller konferenceleder både ved store og mindre møder og konferencer. Han benyttes ofte af foreninger, organisationer, virksomheder og politiske partier eller faglige organisationer samt f.eks. ved Folkemødet på Bornholm, årsmøder i forskellige organisationer samt under valgkampe og flerkantede politiske debatter. Hans Engell deltager gerne i planlægning og mødetilrettelæggelse forud for konferencer og lignende.

Log in with your credentials

Forgot your details?