Dot Wessman

Fra Bakken til Borgen – og tilbage igen…
Hvordan forener man gøglerlivet med at være kæreste med en 22 år yngre toppolitiker på Christiansborg? Hvordan håndterer man skæbnes hårdhed, når den rammer – og hvordan holder man hovedet højt, når andre går i sort. Det ved Dot Wessman lidt om. Hun kan med god ret kalde sig ”født og båren” på den gamle Dyrehavsbakken. Men de røde porte har ikke været rammen om hendes spændende liv, der også førte til 10 år i Bruxelles med kæresten som Europa-parlamentariker og som mor til to unge piger, der ikke altid synes, at livet er helt nemt.

Beskrivelse

Dot Wessman er født i 1958 og er 4.generation af Stefansens Forlystelser på Dyrehavsbakken, hvor hun udvikler de gamle traditioner – ikke mindst Bakkens Hvile, hvor syngepigerne har huseret siden 1877. Men hvordan driver man en syngepigepavillon i 2022?

Dot Wessman er født på Bakken ind i en familie med traditioner, langt over 100 år tilbage. Tidligt traf hun valget at tage imod arven som en gave. Dot Wessman er derfor i dag fjerde generation af gøglere i Stefansens Forlystelser på Dyrehavsbakken – verdens ældste forlystelsespark. Men hvordan forener man både de farverige løjer som bakkesangerinde med at være seriøs forretningskvinde; og hvordan holder man troen på livet og tilværelsen oppe, når den ultimative sorg rammer – og ens datter, der skulle have været femte generation, bliver tragisk skadet i et trafikuheld?

Hvordan bliver man ved med at turde turde – livet, kærligheden, troen og håbet? Alt dette er omdrejningspunkt for en ægte og oprigtig fortælling fra hjertet, som kun Dot Wessman kan give det. Netop for at give det hele mening, har hun besluttet sig for at give sin fortælling videre – til andre, der står med opgaver og ansvar og leder efter en vej igennem.

Så tag med på en forrygende rejse, der begynder i et gammelt gøgler-dynasti, tager afstikkere til både hospitaler og hjerneskadebehandlinger, og til tider også berører Christiansborgs bonede gulve. En fortælling om at ville livet – også på trods, og gennem hele livet kunne synge:

”Jeg er en af Bakkens sangerinder, de fromme kvinder, som nu forsvinder…”. For helt forsvundne, det er de ikke endnu. Og slet ikke Dot Wessman.

Log in with your credentials

Forgot your details?