Christian Fuhlendorff

Christian Fuhlendorff er en af sin generations absolut største og mest begavede komikere, der med intelligens og ét af de største funny bones branchen har set, har lagt publikum for sine fødder. Oplev hans nye foredrag “For at gøre en lang historie kort” – hans version af verdenshistorien.

Beskrivelse

Om Christian Fuhlendorff

Christian Fuhlendorff er en af sin generations absolut største og mest begavede komikere, der med intelligens og ét af de største funny bones branchen har set, har lagt publikum for sine fødder. Han har turnéret med 4 one man shows, spillet utallige TV roller – både som talkshowvært og som skuespiller i sitcom serien opkaldt efter ham selv “Christian”. Desuden kan han opleves i den personlige og for genren grænsebrydende podcast “Hva Så?!”.
I 2015 fik han prisen som “Årets Komiker” og han er en komiker, der i sjælden grad samler genrationer og fra hvis shows og foredrag man ALTID går klogere videre ud i verden.

Foredrag:

Hvem gider tage den vej alle de andre tager? Foredrag om ordblindhed.

Kan man være ordblind og faktisk leve af ord? Kan man gå på specialskole i en stor del af sin skoletid og alligevel være så godt begavet, at man suverænt vinder Stormester som voksen?

Her er, hvad voksne Christian Fuhlendorff sige til den 7-årige version af sig selv: ”Som lille dreng, forstår man ikke, at dét at have begrænsninger, ikke nødvendigvis er en dårlig ting, for man vil bare gerne kunne og være ligesom alle de andre. Man vil gerne passe ind, men det er svært, når dem man går i klasse med læser bøger, mens man selv kigger i Anders And blade og gætter på, hvad det mon er de siger i taleboblerne.

Men bare rolig, det skal nok gå og lige netop denne begrænsning, bliver en af de vigtigste faktorer for, at vi 2 udvikler en evne til at tænke anderledes, noget der i dén grad kommer os til gode som voksen. Ordblindhed er ikke et skridt tilbage, det er mere et genialt tilløb til livet. Og Ordblindhed er heller ikke noget, der gør, du skal stå stille. Du skal bare finde din egen vej og hvem gider også at tage den vej, alle de andre tager? Jeg siger ikke, det bliver let, men det er der intet i livet der er, og jeg lover, at det bliver lidt sjovere og at der er mange, der gerne vil gå sammen med dig.”

I foredraget fortæller Fuhlendorff om sin skoletid og om den modstand han stødte på, men også de gaver han i processen fik. Han fortæller om sin tid på specialskole og om hvordan det var, at vende tilbage til den almindelige folkeskole. Han fortæller om, hvordan han stadig støder på sin egen ordblindhed i dag, men også om, hvordan han i stedet for at give op, opfinder sine egne, unikke måder at løse udfordringerne på. Og så svarer han også meget gerne på de spørgsmål DU har. Det bliver ærligt, sårbart og – som ALTID med Funlendorff – ret sjovt.

For at gøre en lang historie kort

Hvorfor er vi mennesker her? Det ved jeg ikke, men jeg kan fortælle, HVORDAN vi er kommet her og det kan måske hjælpe dig med selv at finde svaret på “hvorfor vi er her?” Og vi skal tilbage fra før der var noget, der hed landbrug, før vi var jægere og samlere, før der var noget, der hed dinosaurer, faktisk før der var noget, der hed liv! Eller jorden eller planeter generelt, eller stjerner, eller grundstoffer, før der var tid, eller tyngdekraft… tilbage til den gang det hele bare var en prik. En lille bitte prik. Der starter vi og det startede med et stort bang! “The Big Bang”… men faktisk var det meget småt… og lydløst… tag Jer ikke af navnet. Tag med på en rejse på 13.8 milliarder år på bare 45 minutter og find ud af, hvordan vi egentlig er her!

Yderligere information

Person

Foredragsholder

Emner

Historie, Kendt fra TV, Komik, Komiker, Livserfaring, Samfund, Selvopfattelse, Stand-up, Tendenser, Underholdning, Verden, Verdenshistorie

Log in with your credentials

Forgot your details?