Cathrine Errboe

LIVSHISTORIER
Alle har en historie, der er værd at give videre
Journalist og forfatter Cathrine Errboe har specialiseret sig i at skrive livshistorier, slægtshistorier, familiedramaer, biografier, krøniker og hverdagsfortællinger. I foredraget fortæller hun om sine erfaringer med at skrive bl.a. Kan hun selv gå herhen? med Malene Schwartz og Min fætter er høvding i Samoa med Johannes Langkilde.

Beskrivelse

“Virkeligheden overgår altid fantasien, og det er fuldstændig ligegyldigt, om personen er berømt eller ej,” siger Cathrine Errboe, som også hjælper private med at fortælle vigtige historier fra deres liv. ”Alle har en historie, der er værd at give videre.”

I foredraget Livshistorier fortæller Cathrine Errboe om sjove, udfordrende oplevelser og dilemmaer i processen med bl.a. de seneste udgivelser Kan hun selv gå herhen og Min fætter er høvding i Samoa. Hvordan griber man stoffet an, hvilke hensyn skal man tage, og hvordan puster man liv i for længst afdøde slægtninge? Hvad gør man, når der dukker ny viden op, som måske ændrer hele familiens historie? Hvorfor er livshistorier så vigtige?

“Hvert liv og hver slægt byder på alt fra det smukkeste til det mest skræmmende. Det sætter sig i folks DNA og bliver for hver generation til en ny fortælling. En fortælling, jeg mener, man har pligt til at bære videre, uanset, hvem man er, eller hvor stort et publikum, man har. Samtidig viser forskning, at livshistorier er med til at fastholde selvforståelsen og identiteten hos mange – særligt ældre, især når korttidshukommelsen begynder at svigte. ”

I Livshistorier fortæller Cathrine Errboe også, hvordan man kan selv kan komme i gang med at skrive historier fra sit eget liv til glæde for familien, slægtninge, venner og verden.
Foredraget suppleres med billeder (PowerPoint), og undervejs vil der være rig lejlighed til at stille spørgsmål og drøfte tilhørernes tanker om livshistorier.

Cathrine Errboe (f. 1973) har været journalist i 20 år og har bl.a. været pressechef på Folketeatret og i Zirkus Nemo. Forfatter til en række bøger og underviser i kreativ kommunikation. Hun driver skrivevirksomhederne PRBO og Til mine kære og holder foredrag og workshops.

Log in with your credentials

Forgot your details?