Birgitte Baadegaard

Birgitte Baadegaard holder 2 foredrag – det ene om: Når kvinder og mænd kommunikerer og det andet om Diversitet.

Beskrivelse

Når mænd og kvinder kommunikerer – brug forskellene og skab bedre resultater

Har du som kvinde nu og da følelsen af ikke at blive lyttet til? Og oplever du som mand at du siger ”det forkerte” selvom du blot svarer på et simpelt spørgsmål? Så er dette foredrag interessant for dig.

En stor del af sand diversitetsbevidsthed bunder i viden om det usynlige, der nonstop foregår imellem mennesker. Imellem mænd og kvinder. Herunder bruget af sprog og ord – på møder, i samtaler, under præsentationer.

Emnet er overset i diversitetsdebatten og giver aha-oplevelser til både mænd og kvinder, når de indser, at adfærdspsykologi er en stærk, usynlig motor til positiv forandring.
Opdag bl.a. hvordan
• et uskyldigt ord som JA eller NEJ kan skabe misforståelser og mistolkninger
• hjernen spiller ind
• at lytte er en kunst i sig selv – afhængigt af hvem der taler til dig
• optimalt præsterende teams spiller sammen
• mænd og kvinder ønsker at blive ’set’.

Diversitet – fra ambition til bevidst ledelsespunkt

Vi taler meget om vigtigheden af diversitet og inklusion, og emnet er på den strategiske agenda i mange danske virksomheder. Alligevel sker der ikke meget i Danmark. Tallene flytter sig ikke den rigtige vej. Hvordan kan det være?

Vi ved, at ’Culture eats strategy for breakfast’, og på området diversitet og inklusion gælder denne sandhed i høj grad: Det usynlige styrer det synlige. Vi falder alle sammen i fælderne.

Hvorfor ’er’ virkeligheden så dobbelttydig, når det gælder diversitet?

Dette foredrag tager os bagom kulisserne på diversitets- og inklusionsområdet og ser på barrierer og drivers på det ikke-bevidste plan, herunder:
• Bias forskning
• Vores kollektive historie
• Dybdepsykologi – herunder lineær og cyklisk tænkning (eller ’maskulin og feminin’)
• Det såkaldte Authority Gap

Indlægget vil have primært fokus på de to biologiske køn, men tankerne kan også foldes ud til andre segmenter i diversitets-debatten.

Birgitte Baadegaard (1967) er uddannet cand.merc., kvindelig meningsdanner fra CEVEA, NLP master og er tæt på at afslutte en ny master i jungiansk analyse.

Efter at have brudt med en traditionel karriere, har hun de sidste 25 år brændt for at afdække de usynlige mekanismer, der findes mellem kønnene. Målet er at sætte ord på omkostningerne for kvinder ved at leve i et samfund, der officielt kalder sig – og identificerer sig som – ligestillet og i realiteten er det modsatte. Bevidstheden er vigtig for både mænd og kvinder at bære med sig for, at vi kan skabe en mere ligeværdig verden. Ikke mindst for kvinder er større bevidsthed afgørende, fordi det kan sætte dem fri af begrænsninger, de ikke selv er skabere af.

Birgitte har klienter i jungiansk analyse, holder oplæg og foredrag for virksomheder og ledernetværk – og skriver bøger. I 2019 udkom hun med ManiFEST for kvinder. I 2022 med bogen Lige er ikke det samme som ens.

Log in with your credentials

Forgot your details?